Sänka din försäkringspremie med en säkerhetsdörr – Går det?

Allt fler hushåll överväger att investera i en säkerhetsdörr för att skydda sin bostad och avskräcka potentiella inbrottstjuvar. Genom att implementera olika säkerhetsåtgärder kan du inte bara öka din trygghet utan även potentiellt sänka din försäkringspremie.

När du utrustar din ytterdörr med extra säkerhetsåtgärder blir det betydligt svårare för inbrottstjuvar att tränga sig in i ditt hem. Det mest effektiva skyddet är att kombinera en säkerhetsdörr med ett hemlarm. Säkerhetsdörrar i Stockholm är konstruerade för att vara extremt motståndskraftiga, vilket inte bara hindrar inbrottstjuvar utan även minskar buller, störningar och brandrisk. Det blir i princip omöjligt för en inbrottstjuv att ta sig in med vanliga verktyg som de vanligtvis bär med sig. De kan heller inte räkna med att använda borr eller liknande, men vilken inbrottstjuv går omkring med sådana redskap i fickan?

Larm och säkerhetsdörr: Den bästa avskräckande kombinationen

Förutom den omedelbara säkerhetsfördelen kan installationen av en säkerhetsdörr också resultera i lägre försäkringskostnader. Din försäkringspremie kan faktiskt minska något med hjälp av en sådan dörr. Hittills är säkerhetsdörrar vanligare i lägenheter än i enfamiljshus och villor, huvudsakligen på grund av att inbrottstjuvar fortfarande kan försöka ta sig in genom ett fönster om dörren är svår att forcera. 

Men om du har både ett hemlarm och en säkerhetsdörr kan det avskräcka tjuven från att ens försöka, eftersom det blir betydligt svårare att ta sig ut igen utan att använda dörren. Visst, en tjuv kan ta sig ut genom fönstret på samma sätt som han kom in, men det blir mycket svårt att bära ut större stöldgods genom ett fönster.

Försäkringsrabatter genom säkerhetsåtgärder

Säkerhetsdörrar ser faktiskt ut som vanliga dörrar, men de är utformade med extra förstärkningar för att bättre stå emot yttre påfrestningar. De är det säkrare alternativet om du vill skydda dig mot inbrott. Inbrottstjuvar jobbar oftast under tidspress och kommer inte vilja lägga mycket tid på en dörr som är svår att övervinna. De flesta försäkringsbolag är beredda att sänka din försäkringspremie eller erbjuda ett lägre pris om du kan visa att du har vidtagit säkerhetsåtgärder i ditt hem. Detta gäller både för säkerhetsdörrar, larm, grindar och till och med automatiska vattenfelsbrytare. Med andra ord lönar det sig på flera sätt att investera i säkerhetsåtgärder.