Omedelbar åtgärd vid skadade tänder

När olyckan är framme och man känner den skarpa smärtan av en tandvärk som inte vill ge med sig, en tand som blivit utslagen, eller kanske en förlorad plomb, kan det snabbt bli akut. Det är i dessa stunder som akuttandvård kan vara avgörande.

Det finns vissa saker som vi är upplärda att vara försiktiga med. Ta exempelvis segt godis, som knäck. Många av oss vet att det bästa är att suga på dem, men ibland kan frestelsen att tugga på dem vara för stor. Och plötsligt känner du något hårt i godiset. Är det en mandelbit? Nej, till din förskräckelse är det en plomb. Och naturligtvis är din vanliga tandläkare stängd.

När olyckan slår till

Det är i dessa kritiska ögonblick som man inser värdet av att ha tillgång till skickliga akuttandläkare, som ofta har öppet utanför vanliga kontorstider. Att snabbt kunna boka en tid, kanske till och med samma dag, kan vara en räddare i nöden. Man bör inte försumma eller försena behandling av en skadad tand.

Det är inte bara godis som kan orsaka tandproblem. Ibland kan en enkel olycka, som att snubbla och falla, resultera i att en tand blir utslagen. Eller kanske en olycka under sportaktiviteter. Väntar man för länge med sådana skador kan problemen förvärras.

När olyckan är framme, oavsett omständigheterna, är det viktigt att snabbt söka akuttandläkare i Stockholm. Om det sedan krävs ytterligare uppföljningsbehandling kan din vanliga tandläkare fortsätta behandlingen. Det är alltid bäst att vara på den säkra sidan och se till att din tandhälsa är i toppskick.