Tandimplantat i Stockholm – bergfasta tänder

När man får utfört tandimplantat i Stockholm så är det nästan som när en gren ympas i ett träd. Implantatets skruv växer fast i käkbenet och sitter som berget.

Skulle man kunna likna en tandläkare som sätter in ett tandimplantat i en käke vid en trädgårdsmästare som ympar in en ny gren i ett träd? Nä, det kanske är att hårddra det hela alltför mycket. En gren är ett organiskt och levande material som kommer att rota sig i trädet och börja växa utifrån detta.

Ett tandimplantat är däremot ett helt oorganiskt material som kommer att vara oförändrat över lång tid framöver. Det är liksom det som är poängen med det. Titan och keramiskt material som tål det mesta och inte behöver bytas ut inom den närmaste framtiden. Förmodligen inte någonsin faktiskt.

Att få tandimplantat kräver några besök

Men liksom grenen växer fast i trädet så kommer tandimplantatet att växa fast i käken. Det gör det tack vare att fästmaterialet, titanet, är biokompatibelt. Käken kommer att integrera skruven i käkbenet, så att den sitter som berget. Finurligt, eller hur?

Om du har tänder som behöver ersättas så kan du få satt in tandimplantat i Stockholm. Det är ju bekvämt om det är där som du bor. Förmodligen behöver du nämligen besöka tandläkaren minst tre eller fyra gånger: första gången för undersökning och avgjutning, andra gången för att få satt in titanskruven, tredje gången för att få satt in krona eller brygga och kanske en fjärde gång för efterkontroll. Men det är det värt för att få en ny tand som du kan lita på.