Städa kontoret, men inte själva

Det är ingen bra idé att själv städa kontoret eller förvänta sig att personalen ska göra det efter ordinarie jobb. Anlita ett proffsigt städföretag som blåser rent så det blir fräscht.

Det finns många kontor i Göteborg, och alla ska städas. Det smidigaste är att det kommer ett städgäng när ni inte är där. De torkar av alla ytor, tömmer papperskorgar och gör kontoret representativt för besökare, kunder och för att personalen ska trivas. Toaletter och köksutrymmen måste hållas fräscha för allas trivsel. Ni gör upp ett städschema, så man betalar bara för de tjänster man utnyttjar. Låter det bra? Kontakta ett företag för kontorsstädning i Göteborg och skriv ett avtal med dem.

När det behövs extra åtgärder

Ibland händer det extraordinära saker, som till exempel jubileum, leverantörsbesök eller särskilda event som kräver att det är minutiöst rent. Kanske är det någon som har spillt ut ketchup i köket eller bränt något i mikron. Det kan också vara ett förråd som inte har varit städat på länge. När man behöver extra hjälp är det lätt att anlita städföretaget även för detta. Precis som när en privatperson beställer en extra storstädning, är det enkelt att göra en tilläggsbeställning. Det är lika lätt för företaget att göra det.

Det finns företagare som försöker få personalen att skriva på ett städschema, men det är dömt att misslyckas, för det är under protest de anställda skulle städa, och kanske har de förhinder när det väl är dags. Se till att det görs regelbundet, av proffs.