månadsarkiv: februari 2023

Trappstädning – ett problem i Stockholm

Hygienen är oerhört viktigt och detta är något som de flesta vet och anammar – åtminstone i sina gena hem. Men hur är det egentligen med gemensamma utrymmen som exempelvis trapphuset och hur ser trappstädning ut i en stor stad som Stockholm?

Ja, det kunde definitivt vara bättre, det står helt klart. Många föreningar i Stockholm har en ansträngd ekonomi och tyvärr är en av de första sakerna som man sparar in på just trappstädning och detta är en direkt kontraproduktiv handling som straffar sig i slutändan. Att spara in pengar är bra och har man som bostadsförening inte obegränsade tillgångar så är det klart att man måste hushålla med pengarna – detta är en sak som alla medlemmar förstår och uppskattar.

Men – att spara in på trappstädning är en sådan som sak som kommer att drabba medlemmarna i form av missnöje- och misstro mot varandra, sämre hygien som leder till sjukdomar och en mindre vilja att själva vilja bidra till att förbättra till att förbättra föreningens miljö. Det finns bättre sätt att spara pengar på och för den förening i Stockholm som överväger att tjäna några kronor på indragen trappstädning är alltså rådet att avstå och istället överväga ett annat alternativ som inte är lika påtagligt till det sämre som just trappstädning är.

Anlita bra och billig trappstädning i Stockholm

Det man som bostadsförening i Stockholm istället kan göra är att söka sig efter billig trappstädning. Det finns nämligen alternativ om man bara anstränger sig och är lite aktiv i sitt sökande. Trappstädning i Stockholm är en stor marknad där många aktörer är verksamma – både bra och dåliga, dyra och billiga – så det är din egen förmåga att leta som kommer att fälla avgörande i huruvida just din och din förening kommer att hitta den bästa trappstädning ni kan få för de pengar ni har att röra er med. Här ska man alltså inte acceptera det första bästa bud man får – man ska istället kontakta så många företag som man kan och sedan ta in offerter som man kan jämföra. Då detta är gjort så återstår del nummer två och denna är nog så viktig som priset. Här handlar det om att jämföra kvaliteten mellan de företag som man sållat ut och detta gör man genom att jämföra de referenser som dessa kan lämna.

Detta är nämligen A och O då det handlar om trappstädning i Stockholm – kontakta de andra föreningar som företagen kan ge referenser till och hör om hur de upplever deras tjänster. Kan inte det företag som du kontaktat visa upp några referenser eller nummer till andra kunder – ja, då ska du ta detta som en indikation på att det förmodligen inte är så seriöst som de utger sig för att vara.

Här ska alltså du som kund avstå och välja något av de andra företagen som erbjuder trappstädning i Stockholm inom den budget som passar din bostadsförening allra bäst. Att snåla in på trappstädning är ett dåligt alternativ – det finns bra och billig att anlita i Stockholm, om man bara anstränger sig.

Fina tandimplantat i Göteborg

Det finns några tillfällen i livet då man behöver extra hjälp av tandläkare. Kanske har man slagit ut tänder och behöver tandimplantat hos klinik i Göteborg.

Det hade varit traumatiskt den dagen då Noel slog ut flera av sina framtänder. Det hände när några av grabbarna spelade hockey på gatans egenspolade isplan. Pojkarna visste att de var tvungna att ha hjälmar med visir men alla som varit i den åldern vet hur härligt det är att känna vinden i håret.

Mamma Lisa hade blivit chockad av att se den blodige sonen komma inrusande. Det såg ut som om han hade slagit sönder ansiktet. Men givetvis var det inte så. När man gör illa sig i munnen blir det mycket blod. Några framtänder hade slagits ut så det var bara att försöka få en akuttid till tandläkaren.

Tandimplantat en möjlig lösning

Paniken hade gjort att tänderna givetvis inte kunde hittas vilket bekymrade mamman. Det visade sig dock att det inte hade spelat någon roll. Noel var för gammal för att de skulle kunnat sätta tillbaka tänderna igen. Efter att ha tagit hand om smärtan och blodflödet fick Noel en ny tid för att förbereda inför att göra tandimplantat hos tandläkaren i Göteborg.

Möjligheten till tandimplantat var både Noel och hans mamma tacksamma för. Det skulle ta lite tid då tandläkaren skulle operera in titanskruvar, låta det läka och samtidigt göra nya tänder. Men sedan skulle Noels leende bli som vanligt igen. Efter att Noel lovat att aldrig igen åka skridskor utan hjälm fick de åka hem.

Läs mer om tandimplantat, fortsätt till denna sida: tandimplantatgöteborg.nu

Ventilationsföretag Stockholm – ta professionell hjälp

Idag finns en större medvetenhet kring vikten av frisk, fräsch och cirkulerande luft inomhus. Vi vet att man mår bättre, presterar bättre och kan koncentrera sig genom en hel dag om luften rör på sig. Detta gäller såväl för bostäder som för arbetsplatser, skolor och offentliga miljöer. I Sverige har vi sedan 1991 haft ett system som innebär att en Obligatorisk Ventilationskontroll – OVK – ska utföras av ett certifierat ventilationsföretag i Stockholm.

En OVK innebär att fastighetsägare och villaägare på givna intervaller ska få det egna ventilationssystemet kontrollerat. Om brister finns så måste dessa åtgärdas – lämpligen av samma ventilationsföretag i Stockholm – inom en viss tid. Dessa regler är klubbade i Riksdagen och de finns för att säkerställa att vi får den friska luft som vi behöver. Att beslutet om OVK såg dagens ljus säger också en del om hur det har sett ut tidigare.

Bättre arbetsmiljöer genom bättre ventilation

Det har blivit betydligt bättre, men det finns fortfarande saker kvar att göra gällande ventilation i Sverige. Ser man till exempelvis fastigheter där kontor finns så kan en OVK vara en falsk säkerhet.

Menas: att en OVK är genomförd innebär inte att ventilationen på ett kontor är optimal. Detta i och med att ett företag kan anställa nytt folk och att fler anställda kräver bättre ventilation. Detta bör man vara medveten om som arbetsgivare. Nyanställningar innebär inte enbart att man måste skaffa fler platser – det innebär även att behovet av ökad lufttillförsel blir högre. Lyckligtvis är detta något som kan korrigeras med ganska enkla medel av ett ventilationsföretag i Stockholm.

Även som exempelvis villaägare finns ett värde i att se över ventilationen. Dels för att få en bättre inomhusmiljö, men dels även för att sänka kostnaderna. Det finns ingen anledning att ha ett system som går på max hela tiden då detta innebär en massa energikostnader som du betalar i onödan. Genom att modernisera och byta ventilationssystem så kan man få en lösning där ventilationen ökar i prestanda då man verkligen har det behovet. Det sparar dig många sköna kronor varje år.