Välbehövlig förnyelse med fönsterrenovering

Det finns mycket som kan inbegripas i en fönsterrenovering i Stockholm, så det är husägaren som bestämmer omfattningen. Det kan vara att byta ut ruttna brädor eller att måla vindskenor.

Bostadsbolag vet att det är ekonomiskt att renovera många fönster på en gång, och man gör en upphandling för hela huset. Med många lägenheter i ett hyreshus ingår det många moment i en fönsterrenovering i Stockholm, men ofta får budgeten bestämma hur mycket som ska göras. Kanske blir det bara det allra nödvändigaste, som att måla om dem, byta beslag och laga det som är trasigt. Man kan byta ut själva fönsterglaset vid behov, så det finns reservdelar för att nödtorftigt kunna laga fönstren om ekonomin är skral och behovet stort.

Tänk på isoleringen

Ibland byter man ut delar på ett fönster för att få bättre tätning och isolering, men det som ger bäst effekt är helt enkelt att byta ut gamla fönster mot nya. Du få en så mycket bättre isolering med nya fönster att du kommer att spara mängder med energi. Ingen vill elda för kråkorna, och om man gör en så omfattande fönsterrenovering att man skaffar helt nya, innebär det en effektiv energihushållning direkt.

Kanske är inte budgeten där än, men du kan ha det i åtanke, även om det nu mest är aktuellt att åtgärda fönsterbleck, karmar och mindre saker. Frågar man fastighetsägare som redan gjort fönsterbyte hör man idel lovord. Nya fönster isolerar både värme och ljud, så det blir dessutom som ett extra skydd mot buller.