Takläggare gör bra jobb i Stockholm

Det finns flera anledningar till varför man bör anlita en takläggare för att lägga om taket i Stockholm. Det handlar både om kunskap och säkerhet för alla.

Det gamla huset hade varit i familjens ägor i många herrans år. Det var numera gammelfarmor Kristina som bodde där. Inom kort skulle det dock bli ett generationsskifte när barnbarnet Anton och hans familj skulle ta över. De skulle flytta från Göteborg till Stockholm då han fått ett nytt jobb i stan.

Det skulle bara krävas en tunnelbaneresa för att ta sig till jobbet från förorten de nu skulle flytta till. Det kändes skönt då det annars skulle ta för mycket tid från familjen som precis hade fått tillökning. Fick de bara alla renoveringarna klara så skulle det bli bra särskilt som han inte behövde göra dem själv.

Funderade över duktiga takläggare i området

Nu var hela familjen på väg upp till Stockholm för att se över vad som behövde ordnas med huset. Dessutom skulle de passa på att fira några födelsedagar som de missat. I bilen satt Anton och oroade sig över saker som att det kunde finnas fuktskador i taknocken om taket saknade pannor.

Han skulle be sin bror Richard att ta reda på vilka företag som var duktiga på takläggning. Fick han bara lite namn kunde han när han visste hur allt låg till, skicka mail och begära in offerter från några stycken. Det vore bra att vara lite förberedd. Han plockade fram mobilen och gjorde en notering.

Takläggare gjorde besiktning

Anton frågade sin bror så snart de träffades och fick ett namn på ett företag som han brukade använda. Bättre referenser än brorsan kunde han inte få. Det företaget han föreslagit kunde även komma och göra en besiktning under dagarna som Anton var på besök. Vilket var bra då han skulle få svar med det samma.

Helgen tillbringades med familjen och Anton fick inte mycket tid att grubbla, vilket var skönt. Takläggaren kunde komma förbi på måndagen och göra besiktningen vilket var perfekt med tanke på det fina vädret. På söndagskvällen började oron att komma igen. Hur illa skulle det visa sig vara med taket?

Takläggare hade besked med det samma

Måndagen kom och Anton var uppe tidigt trots att takläggaren inte skulle komma förrän vid ett senare tillfälle. Förmiddagen gick snabbt då han tillbringade den med att gå igenom övriga delar av fastigheten och började planera för att rensa ut då många uthus fanns på tomten. Så till sist blev det lunch och snart var det dags.

Takläggaren skred till verket med det samma så att de skulle få tid att diskutera efteråt. Lyckligtvis var det inga fuktskador i taket och Anton kunde pusta ut. Taket behövde dock läggas om. Takläggaren hade fått ett återbud så han skulle inte lägga tak i Stockholm kommande vecka utan han kunde börja med det samma. Efter att ha fått ett kostnadsförslag tackade Anton ja och var tacksam över att taket snart skulle vara ett orosmoment mindre.