Skönhet och funktion i köket

Det finns en hel djungel av bänkskivor idag. Så hur ska du välja det som är bäst för dig? Klokast är att fundera över vilket utseende och stil du önskar dig. Och vilken funktion du vill ha.

Är det trä som får ditt hjärta att smälta, när det gäller bänkskivor? Eller är du mer åt det rustika hållet som tycker att en gjuten betongskiva lyfter hela köket? Det kan vara att du nöjer dig med en bänkskiva i laminat, som ser ut som marmor. Men det kan istället vara den där blanka bänken i metall som känns mest funktionell.
Hur du än väljer så är det flera olika faktorer som du ska tänka över. Vilken funktion vill du ha? Hur vill du att ditt kök ska se ut? Vilken tålighet och hållbarhet vill du ha i en bänkskiva? Och vilket pris är du beredd att betala? När du svarat på de frågorna så har du kommit en bra bit på väg till att hitta en bänkskiva som passar dig.

Stilen i köket

Om du är en person som tycker att udda är lite kul, så kan det vara så att du väljer ett tema för ditt hem. Det kanske är det marockanska temat, båt och hav, industriellt, restaurangkök eller något annat som du brinner för. Allt det kan du fånga upp i ditt kök när det gäller luckor, handtag, vitvaror och bänkskiva. Vill du ha inspiration så finns det mycket du kan hitta, både online och i fysiska butiker.