månadsarkiv: februari 2022

Miljövänlig och billig frakt

Det finns sätt att spara in på transportkostnader och samtidigt spara på miljön. Ett sätt är att ansluta sig till ett system där man genom att samordna transporter får miljövänlig frakt.

Om man ansluter sig till ett system som registrerar alla transporter inom EU så kan man lätt boka in sig på billig frakt. Systemet har utvecklats eftersom så många lastbilar går tomma eller halvtomma långa sträckor. Det är ett slöseri med resurser och gör transporterna onödigt dyra och ibland långsamma.

Både den som är transportör och den som vill ha gods transporterat tjänar på att samarbeta. Ett datasystem som i realtid visar var de olika bilarna befinner sig och hur mycket tomt utrymme de har är grunden till samarbetet för miljövänlig frakt.

Bilarnas GPS anger den exakta positionen och om man har en leverans som stämmer överens med bilarnas rutt så kan man boka hämtning. Bokningen gör man direkt med föraren och man kommer överens om vad det ska kosta.

Miljövänlig frakt gör att det inte blir så många bilar på vägarna

Att samordna transporter gör att en bil kan hämta upp när den kör förbi och på det sättet behöver man inte vänta på en ledig bil. Systemet sparar miljön och transporten blir billigare eftersom man delar den med andra.

Genom att registrera sig som användare får man tillgång till den karta som i realtid visar bilarnas position, hur mycket tomt utrymme de har och vart de är på väg. Det är sedan enkelt att boka upp sig eller att göra en planerad bokning.

Dags att boka städning i Stockholm

Om det inte är så rent som du skulle vilja ha hemma hos dig eller dina närmaste kan du boka städning i Stockholm och få jobbet utfört. Då slipper du själv fundera på när du ska ha tid att städa.

Att städa hemma hos sig själv eller att hjälpa sina närmaste att få det fint är en ren fröjd. Det är oftast väldigt roligt eftersom det blir så fint efter det att arbetet är utfört. Men har du märkt att ibland finns det liksom inte någon tid över till det där? Du har fullt upp hela dagarna och när du tänker att det är tid att städa och fixa, ja då har du vare sig ork eller ledig tid. Ännu mindre hos andra, eftersom du inte ens hinner med ditt eget. Det är då det kan vara läge att boka en tid för städning i Stockholm. Då har du inte så mycket mer att göra än att tala om vilken dag du vill att de kommer och vad du vill ha utfört för slags städning.

Städning i Stockholm behöver inte vara dyrt

Att du ska kunna njuta av att få det rent och städat i ditt hem behöver inte vara speciellt dyrt. Du kan till och med få göra rut-avdrag, vilket gör det ännu billigare. Då ska du se att du njuter ännu lite mer av den städning du beställer. Det blir inte bara rent och snyggt, det blir dessutom inte speciellt kostsamt heller.

Gör som alla andra och skrota bilen gratis i Stockholm

Det har inte någon betydelse om du bor i huvudstaden eller inte, du kan alltid välja att skrota bilen i Stockhom. Det är många skrotupplag som kommer och hämtar din bil om den inte kan köras.

Det kanske låter som en dröm att någon kommer och hämtar din gamla bil och kör den till skroten, men det är fullt möjligt. Men om du bor i Norrland eller södraste Skåne och vill att någon ska komma och hämta din bil för att skrota den i Stockholm kanske det blir en dyr historia. Med så långa avstånd kan du inte räkna med att hämtningen är gratis. Vad du även måste ta med i beräkningarna är att det förekommer vissa regler när det gäller att få lov att skrota bilen gratis.

Skrota bilen gratis eller inte beror på i vilket skick den är

För att du ska kunna få skrota din bil gratis måste den vara komplett och väga under 3500 kg. Du kanske undrar vad det betyder att din bil är komplett. Jo, det innebär att den ska ha alla delar intakta. Inga får vara bortplockade och bilen ska vara i det skicket att den är hel på så sätt att den inte brunnit upp. Då får du inte skrota bilen gratis utan i stället betala en smärre summa för att få lov att göra det. Den summan är lite olika beroende på ställe, men räkna kallt med att du får punga ut med 500 kronor.

Narkotikabrott kan leda till fängelse

Är du eller någon du känner misstänkt för narkotikabrott? I så fall är det viktigt att du tar hjälp av en försvarsadvokat. Detta oavsett om brottet anses vara ringa eller av grövre karaktär.

Att handskas med narkotika är brottsligt. Det är inte tillåtet att inneha narkotika, inte heller att framställa, köpa, sälja, smuggla eller bearbeta narkotika. Man får inte ens förmedla kontakter eller bidra till att en narkotikaaffär blir av mellan köpare och säljare. Ett narkotikabrott kan leda till bötesstraff men också långa fängelsestraff beroende på hur grovt brottet anses vara. Är man misstänkt för ett narkotikabrott eller känner någon som är det måste man ta hjälp av en skicklig försvarsadvokat som även är specialiserad på narkotikabrott. Det är viktigt att man själv väljer sin försvarsadvokat. Ibland har man rätt till en offentlig försvarare som då betalas av staten. Även i dessa fall har man rätt att själv välja sin försvarare och bör också så göra.

Hitta en advokat specialiserad på narkotikabrott

Det kan vara bra att ta hjälp av en nära anhörig eller vän med att hitta en lämplig försvarsadvokat. Men man kan också söka på internet och och gå in på olika advokatbyråers hemsidor för att där läsa om deras advokater, specialområden och erfarenhet. Vid första mötet med advokaten brukar man få redogöra för vad som har hänt och man gör tillsamman upp en plan över hur man ska bygga upp försvaret. Det är viktigt att man känner förtroende för sin advokat, känns det inte bra ska man byta advokat.