COCONUTBOWLS

V A R U M Ä R K E N

QUALITY BRANDS SWEDEN AB: Distribution och försäljning av Coconut Bowls i Sverige.

Medan den håriga utsidan av kokosnöten är ett attraktivt biomassabränsle, och dessutom är en bra källa för kol, så är röken från skalen både en miljövänlig fara (med utsläpp av koldioxid och metan) och en risk för människor och djur.


Efter att kokosköttet och kokosvattnet har avlägsnats tar vi tillbaka kokosskalen och använder dem som en biprodukt. Sedan skärs de till, rengörs och slipas av en hantverkare och förvandlas till en vacker kokosskål som du kan äta ur. Som en avslutning smörjs skålen med ekologisk kokosolja.


Varje kokosskål är givetvis unik, med sin egen form, storlek och små ofullkomligheter. Din skål är en på miljarden, precis som du. Det betyder att din kokosskål är unik och ingen annan i världen har en likadan. Är inte det ganska häftigt?!


Vi stöder givetvis fair trade och har för närvarande verkstäder i Indonesien och Vietnam, och vi planerar att expandera ytterligare till länder där det finns kommersiella kokosnötsindustrier. Förutom att vi för tillfället anställer många lokala hantverkare från de samhällen som vi arbetar med, försöker vi även att utveckla ett initiativ som är större än oss själva och som gör det mätbart för dig att se vilken inverkan just du har när du tar tillbaka en kokosnöt.


Vi köp av vår produkt ger du ditt aktiva stöd till en global hållbarhet. Vi försöker att göra skillnad på ett globalt sätt och ditt bidrag hjälper oss i vårt arbete. Världen tackar dig, och det gör även vi.

ATT BRÄNNA KOKOSNÖTSKAL ÄR INTE BARA ETT SLÖSERI MED NATURRESURSER, DET BIDRAR DESSUTOM TILL EN AVSEVÄRD ÖKNING AV UTSLÄPP AV KOLDIOXID OCH METAN.

VISION


Varje år antingen bränns miljarder kokosnötskal eller så kasseras de som deponi. Vi tar tillbaka dessa skal och förvandlar dem till ekovänliga kokosskålar som du kan äta ur. De är säkra, återanvändningsbara och med rätt skötsel så kan de hålla hela livet.


99% av de kokosnötter som årligen skördas för kokosolja, vatten och kokoskött kasseras och bränns som skräp. Vi ser till att dessa skal få nytt liv och blir ekovänliga kokosskålar, gjorda av riktiga kokosnötter. Det faktum att miljarder plastförpackningar kastas som deponi varje år belyser det faktum att samhället borde avstå från plast och sätta plantbaserade alternativ först.


Förgyll ditt kök med kokosskålar, en liten tropisk touch.


'Med kärlek och tacksamhet i åtanke så vill vi påminna dig att alltid tillaga maten med kärlek, och att äta med tacksamhet.'


CoconutBowls.


Vi är stolta över att vara distributör av CoconutBowls produkter, samt att kunna sprida deras budskap och filosofi här i Sverige.


Richie Coutts, Fredrik Öhman och Jenny Öhman

Quality Brands Sweden


Qaulity Brands Sweden AB

E-Post: info @ qbsweden.se

Telefon: +46 704 88 25 17

Följ oss

Copyright © All Rights Reserved

* indicates required

Ta del av tävlingar, nyheter, recept och erbjudanden om våra underbara produkter och varumärken.